Pleksi Lazer Kesim

Pleksi lazer kesim2 1

Lazer ile Pleksi Kesim

Akrilik cam olarak da bilinen ve ayrıca Plexiglas, Plexi ve Akrilit, ticari isimleriyle de bilinen akrilik, Lazer Kesim ve Lazer Kazıma için sıklıkla kullanılan şeffaf bir termoplastiktir. Bunun en önemli sebeplerinden biri kolay kesilebilmesi ve işlenebilmesidir.

Özellikle lazer kesim makinalarından sonra pleksi ile üretilebilecek ürünlerin sayısı hayli artmıştır.Akrilik ( Plexi ), karmaşık tasarımlar oluşturmak için harika bir malzemedir. Bir Lazer Kesici ile istediğiniz herhangi bir 2 boyutlu tasarımı kesebilirsiniz Kesilen kenarlar ister parlak ister mat olarak ayarlanabilir. Kesimden sonra fazladan herhangi bir işleme gerek duymadan kullanıma hazırdır.

Birçok renk ve kalınlıkta pleksi kesim kolaylıkla yapılabilir. Önceden hazırlanmış cad dosyası (ai. , dxf. , cdr) lazer kesim makinasına gönderilir ve uygun ayarlamalar yapıldıktan sonra kesim işlemi başlatılır. Hemen hemen bir çok karmaşık şekilde kesilebilir tasarım sınırı yok denecek kadar azdır.

Tabela üreticilerinin en çok kullandığı malzeme olan pleksi ayrıca, yönlendirme ürünleri, isimlikler, oyuncaklar ,duvar sürleri ve takı ürünleri gibi küçük nesnelere kadar her şeyde kullanılabilir.Lazer pleksi kesim ile üretilebilecek örnek ürünlerimizi görmek için pinterest panomuza bakabilirsiniz.

Lazer Gravür veya Pleksi Lazer Kazıma

Halk arasında kazıma,oyma  ve markalama olarakta bilinen lazer gravür işlemi plkesi üzerine desen veya yazı yazmak için kullanılan bir tekniktir.

Güçlü bir lazer ışını akrilik malzeme yüzeyini ısıtarak, istenen alanları istenilen bir derinliğe kadar deforme eder ve kumlanmış bir yüzeyle sonuçlandığında işlem  gerçekleşmiş olur. Lazer makinesi kullanmak için plastik gravür, akrilik malzemelerinizi işlemenin en uygun, en güvenli ve en hızlı yoludur.

Pleski Çeşitleri – (Dökme ve Çekme)

İki temel akrilik türü vardır bunlar dökme ve çekmedir. Dökme pleksi, yüksek düzeyde detay gerektiren projeleriniz için mükemmel bir seçim olan sert ve sağlam bir üründür. Dökme tabakalar oluşturmak üzere poli (metil metakrilat) reçinenin bir kalıba dökülmesiyle yapılır.

Çekme pleksi ise dökmeye oranla daha kırılgan ve çizilme oranı yüksek olan bir çeşittir. Ancak bazı kullanım alanlarında maliyeti düşürmek için tercih edilebilir. Akrilik monomerlerin sürekli bir levha oluşturmak üzere bir dizi çelik kalıptan beslenmeden önce ısıtıldığı daha seri bir üretim yöntemidir.

 

    Dökme Pleksinin Artıları Nelerdir?

    • Hafif ve serttir.
    • Çizilmeye karşı dayanıklıdır.
    • Mükemmel optik netlik sunar.
    • Elektriksel ve UV direnci yüksektir.
    • Güneş ışığına ve hava koşullarına uzun süre maruz kalmaya karşı olağanüstü direnç sunar.
    • Lazer kazıma işleminde daha tutarlı yüzey kalitesi sağlar.

 

    Çekme Pleksinin Artıları Nelerdir?

    • Isıyla şekillendirilebilir.
    • Cam veya dökme pleksiye oranla daha uygun fiyatlıdır.
    • Mükemmel optik özellikler sunar.
    • Cam oranla darbeye daha dayanıklıdır.
    • Elektriksel ve UV direnci yüksektir.

Birçok farklı renk ve kalınlıktaki pleksi kartelamızı inceleyebilirsiniz.