Lazer Markalama
En basit ifadeyle, lazer markalama, lazer makinasının bir yüzey üzerinde kalıcı bir iz oluşturmak için konsantre ışık demeti kullanması sonucu oluşan kalıcı bir işlemdir.
Bir çok malzemenin üzerine çeşitli derinliklerde uygulanabilir. Örnek vermek gerekirse ahşap, pleksi, kağıt, karton, cam, deri ve seramik gibi malzemeler üzerine markalama yapılabilir.
Lazer markalama nasıl çalışır?
Lazer markalama, bir malzemenin yüzeyini işaretlemek için odaklanmış bir ışık huzmesi kullanır, malzemenin yüzeyi ile etkileşime girdiğinde malzemenin özelliklerini ve görünümünü değiştirir. Bu güçlü ışın, yalnızca belirli bir alana hedeflenerek bir çok yüzeyde, hassas, yüksek kaliteli, yüksek çözünürlüklü işlemeler yapılabilmesini sağlar.
LAZER kelimesi aslında Uyarılmış Radyasyon Emisyonuyla Işık Amplifikasyonunun kısaltmasıdır . Bir lazer ışını, ışık parçacıklarını serbest bırakmak için uyarılan bir atom olarak başlar. Bu ışık konsantre edilebilir ve bir lazer markalama alanına yönlendirilebilir. Serbest bırakılan enerji, dalga boyları veya nanometre (NM) cinsinden ölçülür. Dalga boyu ne kadar yüksek olursa, lazer ışını o kadar güçlü olur.
Örneğin, yaklaşık 355NM dalga boyuna sahip bir UV lazer işaretleyici , plastik ve cam gibi ısıya duyarlı malzemeleri işaretlemek için daha düşük bir güç sunar. UV lazer işaretleyiciler ve “soğuk lazer” kategorisindeki diğer makineler daha az enerji yaydığından, malzemeyi yakma olasılıkları daha düşük olduğundan birçok organik veya yumuşak ürün için harika çözümlerdir. bir fiber lazer, diğer yandan, 1070NM’de çalışır ve metal gibi daha sert malzemeleri işaretlemek için önemli ölçüde daha yüksek güç sağlar.
Baskı veya etiketleme gibi diğer kalıcı olmayan markalama süreçleriyle karşılaştırıldığında, lazer markalama sarf malzemesi kullanmaz ve daha az bakım gerektirir. Ekibimiz ayrıca maksimum çalışma süresi ve sistem üretkenliği için iki saatlik yanıt süreleri ve ücretsiz işaretleme örnekleri de dahil olmak üzere hızlı ve güvenilir müşteri desteği sunar.
Lazer Markalama Çeşitleri
Lazer markalama, lazer teknolojisi kullanılarak parçaların veya iş parçalarının markalanması işlemidir. Bir lazer ışını malzemeye çarpar ve enerjisi kalıcı bir iz bırakan bir reaksiyon yaratır. Lazer ışınının parça üzerindeki hızı, gücü ve odağı farklı lazer işlemlerine yol açacaktır. Lazer kazıma, lazer aşındırma, lazer tavlama veya lazer ablasyon kullanarak markalayabilirsiniz.
Doğru lazer teknolojisini ve konfigürasyonunu seçmek, parçalarınızı başarılı bir şekilde markalamanın anahtarıdır. Neye ihtiyacınız olduğunu belirlemek için öncelikle uygulama gereksinimlerinizi tanımlamanız gerekir. Bu, aşağıdaki gibi bilgileri içerir:
- parça malzemeniz, boyutunuz ve geometriniz
- kullanılabilir işaretleme süreniz
- üretim süreciniz
Bu gereksinimlerin lazer markalama için ihtiyaç duyduğunuz lazer sistemini, gücü ve süreci belirlemeye nasıl yardımcı olacağını öğrenmek için okumaya devam edin
Ahşap Lazer Markalama
Pleksi Lazer Markalama
Deri Lazer Markalama
Mdf Lazer Markalama
Lazer Kazımanın amacı, seçilen bir malzemeye belirli bir resmi veya logoyu kazımaktır. Eksiltmeli bir üretim yöntemidir. Ancak, asıl kazıma işlemi başlamadan önce, makinenin bir bilgisayardan makinenin kontrolörüne gönderilen ve ardından lazeri konumlandıran bir dosyaya ihtiyacı vardır. Lazer Kazıma işlemi başladığında ışın, dosyadan alınan görüntüye göre yüzeyi yakan veya buharlaştıran yüksek bir ısı oluşturur. İki farklı form ayırt edilmelidir: çizgi oyma ve yüzey oyma. Birincisi yolları veya çizgileri takip etmek için vektör görüntüleri kullanırken, ikincisi malzemeye bir görüntü oluşturmak veya tasarıma 3D benzeri bir izlenim vermek için malzemeyi buharlaştırır.